Valtteri Bottas jäi pisteiden ulkopuolelle – Verstappen sprintissä ylivoimainen

Red Bullin Max Verstappen voitti formula 1 -sarjan Kiinan gp:n sprinttikilpailun. Valtteri Bottas jäi pistesijojen ulkopuolelle.

Shanghaissa ajetussa sprinttikisassa Verstappenin takana toiseksi sijoittui Mercedeksen Lewis Hamilton ja kolmanneksi Red Bullin Sergio Perez.

Verstappen oli 19 kierroksen sprintissä ylivoimainen, vaikka hän kärsi alussa autonsa pienistä teknisistä murheista. Verstappen oli Hamiltonia yli 13 sekuntia nopeampi.

Sauberin suomalaiskuski Valtteri Bottas jäi 12:nneksi, joten hänen pistetilinsä ei kasvanut. Kahdeksan parasta saa sprinttikisasta MM-pisteitä. Bottaksen ajokin etusiiven päätylevy koki sprintissä kovia, mikä vaikeutti suomalaiskuskin ajamista.

Paalupaikalta kilpailun aloittaneen Lando Norrisin lähtö ei onnistunut, ja hän kävi avauskierroksella mutkassa radan turva-alueella. McLaren-kuski Norris jäi lopulta kuudenneksi.

Aston Martinin Fernando Alonso oli pitkään kiinni kolmossijassa, mutta hänen taistelunsa Ferrarin Carlos Sainzia vastaan päättyi rengasrikkoon. Sen jälkeen Sainz kamppaili tallikaveriaan Charles Leclerciä vastaan. Ferrari-kaksikosta Leclerc oli lopulta neljäs ja Sainz viides.

Shanghaissa ajetaan myöhemmin tänään varsinaisen kilpailun aika-ajot. F1-kauden viides kilpailu ajetaan sunnuntaina.