Tommi Niemelä toisti kyyneleet silmissä tutun mantran – "Jos joku ei usko, niin paskaako sillä on väliä"

Pelicansin päävalmentaja Tommi Niemelä puhkesi itkuun: "Mahtava projekti" 0:34
Pelicansin päävalmentaja Tommi Niemelä puhkesi itkuun: "Mahtava projekti"

Sunnuntaina yksi aikakausi päättyi Nokia Arenan uumenissa. Eli paikassa, missä seuraava myös alkaa.

Pelicansin päävalmentaja Tommi Niemelä piti tunteikkaan kiitospuheen joukkueensa edessä sunnuntain viidennen finaaliottelun jälkeen. Pelicans hävisi Tapparalle 0–3, mikä tarkoitti sitä, että Tappara vei finaalit nimiinsä voitoin 4–1.

Ottelun jälkeen Niemelä oli kyyneleet silmissä MTV Urheilun haastattelussa. Sama tunne oli läsnä myös sen jälkeen, kun Niemelä saapui median eteen Pelicansin pukukopin puolelta.

– Kiitollisuus on päällimmäisenä pinnassa. Meillä on ollut yhtä henkilöä lukuun ottamatta sama valmennustiimi kasassa koko neljän vuoden ajan. Kaikki, ketkä ovat olleet tässä mukana, ovat olleet ihan mahtavia tyyppejä. He ovat aidosti heittäytyneet tähän hommaan mukaan. Tuossa oli monta pelaajaa, jotka olivat koko pätkän ajan mukana. Ja sitten oli uusia jätkiä, jotka ovat uskaltaneet heittäytyä ihan samalla tavalla meidän juttumme matkaan. Olen todella ylpeä siitä, että ansaitsimme sen luottamuksen, mikä tuolla oli. Se on makeaa. Totta kai harmittaa tämä tulos, mutta samaan aikaan koen valtavaa ylpeyttä siitä, miten olemme saaneet luotua sellaista vuorovaikutusta tuohon yhteisöön, mistä moni voi vain unelmoida, Niemelä sanoi Tampereen Nokia Arenan pelaajakäytävällä.

Pelicansin päävalmentaja Tommi Niemelä puhkesi itkuun: "Mahtava projekti" 0:34
Pelicansin päävalmentaja Tommi Niemelä puhkesi itkuun: "Mahtava projekti"

Niemelän mukaan hän ei itse jätä perintöä perässään.

– Olemme tehneet tämän yhdessä. Päivittäinen työ on ollut kaiken keskiössä. Ne ketkä sitä jatkavat, tekevät siitä varmasti vielä paremman, Niemelä uskoo.

Lehtitietojen mukaan Niemelä siirtyy ensi kaudeksi Tampereen Ilveksen päävalmentajaksi. Sitä ennen hän aikoo päättää nykyisen projektinsa.

– Olemme huomenna ja tiistaina töissä. Jälkityöt hoidetaan heti pois. Käymme läpi sitä, että missä onnistuimme ja missä epäonnistuimme. Tulos on aina tulos, mutta huomenna on taas päivä, kun voi tehdä asioita paremmin. Jos joku ei usko tuota mun mantraa, niin paskaako sillä on väliä! Me uskomme. Eiköhän huomennakin löydy jotain tästä kaudesta, että mitä voimme tehdä paremmin, Niemelä julisti.

Niemelä on toistanut jatkuvan petraamisen sanoja koko sen ajan, kun hän on ollut Lahdessa.

– Nuori, 36-vuotias pojankloppi tuli ja nuori, 40-vuotias pojankloppi jatkaa matkaa. Valtavasti on tullut opittua asioita matkan aikana. Nyt pitää löytää keinoja, että mitkä ne seuraavat askeleet ovat. Sekä pelin suhteen, ihmisten suhteen kuin ennen kaikkea päivittäisen arkitoiminnan puolella.

– Kun lopputyöt on tehty, niin sitten pitää vähän aikaa huilata, Niemelä huikkasi hymyissä suin. 

Lue myös:

    Uusimmat