Tämä tilasto hirvittää heikompia! Carolina laittoi myrskyksi, Sebastian Aho jättiroolissa

Sebastian Aho lyö Hurricanesin tasoihin ottelun loppupuolella 0:41
Sebastian Aho lyö Hurricanesin tasoihin ottelun loppupuolella (Video: NHL.com)

Jääkiekon NHL:ssä Carolina Hurricanesin pudotuspelit ovat alkaneet hyvässä vedossa, sillä seura otti jo toisen voittonsa New York Islandersia vastaan. Carolina kaatoi newyorkilaisvieraansa hurjan nousun jälkeen maalein 5–3.

Islanders karkasi toisen erän alussa jo 3–0-vierasjohtoon, mutta Hurricanesin Teuvo Teräväinen herätteli kotijoukkuetta ylivoimamaalillaan ajassa 33:01.

Teuvo Teräväinen herättää Carolinan – suomalainen iskee tärkeä avausmaalin 0:40
Teuvo Teräväinen herättää Carolinan – suomalainen iskee tärkeä avausmaalin (Video: NHL.com)

Päätöserää edettiin maaleitta aina puoliväliin asti, kunnes Hurricanes antoi nimelleen kunniaa. Isännät takoivat viimeisellä kymmenminuuttisella peräti neljä maalia.

Sebastian Ahon tärkeä 3–3-tasoitus syntyi ajassa 57:43. Carolina haki osumaa ilman maalivahtia.

Katso Ahon maali pääkuvan videolta!

Jordan Martinookin voittomaaliksi jäänyt 4–3-maali oli vuorossa vain 11 sekuntia myöhemmin.

Jake Guentzel viimeisteli loppunumerot tyhjään nuottaan viimeisellä minuutilla. Aho nappasi maaliin syöttöpisteen.

Carolina laittoi tilastojenkin valossa päätöserässä tuulemaan ja lujaa. Hurricanesin maalia vartioineelle Frederik Andersenille kertyi vain yksi ainoa torjunta. Islandersin Semjon Varlamovia kohti laukaistiin viimeisellä kaksikymppisellä 17 kiekkoa, joista neljä siis upposi verkkoon. Kaikkiaan Andersen torjui vain yhdeksän kertaa, Varlamov 34.

Ottelun päätöserässä kirjattiin hurja määrä rangaistuksia, joista valtaosa Islandersille. Newyorkilaiset saivat muun muassa kuusi pelirangaistusta. Päätöserässä Islandersille jaettiin siis enemmän kymmenen minuutin rangaistuksia kuin joukkueelle kertyi laukauksia maalia kohti.

Carolina johtaa ottelusarjaa nyt 2–0. Jatkopaikka irtoaa neljällä voitolla.