Suomen pankki päätti 500 miljoonan euron ohjelmasta rahoituksen turvaamiseksi koronapandemian keskellä

Elinkeinoministeri Mika Lintilä: moni ala kärsii Suomessa koronaviruksesta 3:37
Elinkeinoministeri Mika Lintilä: moni ala kärsii Suomessa koronaviruksesta

Suomen Pankin johtokunta on tehnyt päätöksiä, joilla tähdätään koronapandemian aiheuttamien maksu- ja kassavaikeuksien helpottamiseen sekä kotitalouksien ja yritysten rahoituksen saatavuuden varmistamiseen. 

Suomen Pankki kertoo arvioivansa yhteistyössä kotimaisten ja eurooppalaisten viranomaisten kanssa rahoitusmarkkinoiden vakautta ja erityisesti rahoituksen välittymisen kehitystä. Tavoitteena on helpottaa luottolaitoksien kykyä huolehtia yritysten ja kotitalouksien rahoittamisesta ja lieventää koronapandemian negatiivisia talousvaikutuksia. 

Suomen Pankki toimi vuosina 2009–2018 sijoittajana kotimaisilla yritystodistusmarkkinoilla. Toiminta lopetettiin markkinoiden volyymien supistuttua huomattavasti yritysten rahoitustarpeiden pienenemisen myötä.

Suomen Pankista kerrotaan, että viimeaikojen tapahtumat ovat heikentäneet rahoitusmarkkinoiden toimintakykyä ja kasvattaneet yritysten rahoitustarpeita. Tämän johdosta Suomen Pankki on päättänyt palauttaa toimintansa kotimaisella velkapaperimarkkinalla. Ohjelman koko on ensivaiheessa 500 miljoonaa euroa.

– Nyt tarvitaan nopeasti vaikuttavia toimia, joilla turvataan yritysten rahoitus, työpaikkojen säilyminen ja kotitalouksien selviytyminen koronapandemian paineessa. Suomen Pankki valmistelee kriisipakettia toimivaltaansa kuuluvien asioiden osalta yhteistyössä valtioneuvoston kanssa. Päätöksemme ovat linjassa eurooppalaisten ja kansainvälisten päätösten kanssa, toteaa Suomen Pankin pääjohtaja Olli Rehn.
 

Lue myös:

    Uusimmat