Simpsonit-ääninäyttelijä Russi Taylor on kuollut – miten käy suosikkihahmon?

Russi Taylor näytteli Simpsoneissa suosittua Martin Princea.

Simpsoneista tuttu näyttelijä Russi Taylor on kuollut 75-vuotiaana. Hän menehtyi kotonaan Kaliforniassa perjantaina.

Taylor tunnettiin parhaiten Minni Hiiren äänenä, jona hän työskenteli yli 30 vuotta. Hänen ääntään kuultiin myös useissa animaatiosarjoissa. Simpsoneissa hän antoi äänensä suositulle Martin Princelle sekä kaksosille Sherrille jaTerrille.

Simpsoneiden johtava tuottaja Al Jean jakoi Twitterissä surunvalittelunsa.

– Olen hyvin surullinen kuullessani Russi Taylorin menehtymisestä. Hänen kanssaan oli ilo työskennellä.

Suosikkihahmo Martinin faneja epäilemättä askarruttaa, voiko hahmo enää jatkaa sarjassa. Lähes 30 vuotta jatkuneen sarjan aikana näyttelijöiden menehtymisiä on käsitelty eri tavoin.

Useita rooleja Simpsoneissa näytellyt Phil Hartman murhattiin vuonna 1998. Sen jälkeen hänen hahmonsa poistettiin sarjasta. Vain yksi hahmo, asianajaja Lionel Hutz, on esiintynyt sarjan myöhemmissä jaksoissa puhumattomassa roolissa. Samoin tapahtui vuonna 2013, kun Bartin opettajaa Edna Krabappelia esittänyt Marcia Wallace menehtyi.

Aina näyttelijän kuolema ei kuitenkaan tarkoita, että hahmo jättäisi sarjan kokonaan. Ruokalan emäntä Dorikselle äänensä antanut Doris Grau menehtyi vuonna 1995, jonka jälkeen suosittu hahmo poistui sarjasta. Hahmo tuotiin kuitenkin takaisin vuonna 2006. Hahmo nimettiin uudelleen Doraksi, ja sitä esittää Tress MacNeille.

Lähteet: BBC, LAD Bible

Lue myös:

    Uusimmat