Prinsessa Catherinesta julkaistaan elämäkerta

Prinsessa Catherine kertoo saaneensa syöpädiagnoosin 2:20
Videolla prinsessa Catherine kertoo saaneensa syöpädiagnoosin.

Prinsessa Catherinesta kirjoitettu elämäkerta Catherine – Walesin prinsessa julkaistaan kansainvälisesti 4. heinäkuuta. 

Walesin prinsessa Catherinesta julkaistaan ensimmäinen elämäkerta suomeksi 4. heinäkuuta. Päivä on kirjan kansainvälinen julkaisupäivä. 

Teos on Robert Jobsonin kirjoittama ja nimeltään Catherine – Walesin prinsessa (Tammi). Kirjan on suomentanut Ilkka Rekiaro.

Catherinen elämäntarina on kuin tosielämän prinsessasatu. Hän on tavallisista oloista lähtöisin oleva tyttö, joka tapasi yliopistossa prinssi Williamin. He ovat molemmat helposti lähestyttäviä, mikä tekee heistä ehkä kuningassuvun suosituimmat jäsenet. 

Viime aikoina Catherine on ollut otsikoissa terveytensä takia, sillä 22. maaliskuuta hän julkaisi videon ja kertoi syöpädiagnoosistaan. Prinsessa saa tällä hetkellä kemoterapiaa.

Jonain päivänä Catherinesta on määrä tulla kuningatar.

– Tämän julkisen hymyn takana on vahvatahtoinen nainen, jolla on terävä äly ja sitkeä päättäväisyys. Jonakin päivänä tästä keskiluokkaisesta Berkshiren tytöstä tulee kuningas William V:n puoliso, ja samalla hänestä tulee todennäköisesti ensimmäinen todellinen kansan kuningatar, elämäkerran kirjoittaja Jobson sanoo Tammen tiedotteessa.

Jobson on palkittu bestsellerkirjailija ja hovin kirjeenvaihtaja ja hänet tunnetaan tiiviistä suhteestaan Ison-Britannian kuningashuoneeseen. 

– Robert Jobsonin monarkiatuntemus on vertaansa vailla. Catherinen poikkeuksellinen elämäntarina kerrotaan tässä kirjassa syvästi ja ihmisläheisesti, läsnä on elämän koko kirjo, sanoo Tammen tietokirjallisuuden kustantaja Kati Lampela Tammen tiedotteessa.

Lue myös:

    Uusimmat