Mopoautoon törmänneelle kuljettajalle 11 vuoden tuomio Euran kuolonkolarista – tuomittu ajoi humalassa kovaa ylinopeutta

Henkilöautolla mopoautoon törmännyt mies on tuomittu 11 vuoden vankeuteen.

Satakunnan käräjäoikeuden mukaan hän syyllistyi muun muassa tappoon, tapon yritykseen ja törkeään rattijuopumukseen.

Onnettomuus tapahtui Eurassa tämän vuoden heinäkuussa. Mopoauton matkustaja kuoli, ja sen kuljettaja loukkaantui vakavasti. Henkilöautoa ajanut mies ei loukkaantunut. Hän ajoi huomattavaa ylinopeutta, ilmenee tuomiosta.

Tuomittu oli tapahtumahetkellä lähes 2,5 promillen humalassa ja ajoi sadan kilometrin ylinopeutta. Auton nopeus oli tapahtuma-aikaan 180 km/h alueella, jolla nopeusrajoitus on 80 km/h. Tapahtuma-aikaan oli valoisaa, kyseessä oli suora tieosuus ja mopoauton perässä oli varoituskolmio.

Käräjäoikeus katsoo, että tuomitun Jesse Juhani Miikkael Niemisen, 25, menettely oli tahallista.

Ohitus pientareen puolelta

Turma sattui, kun tuomittu yritti ohittaa mopoautoa Harjavallantiellä. Syyttäjän mukaan mies pyrki ensin ohittamaan mopoautoa vasemmalta, mutta vastaan oli tullut auto. Seuraavaksi mies ryhtyi tekemään ohitusta pientareen puolelta ja osui suurella nopeudella mopoauton perään.

Mopoauto repesi kahteen osaan, ja sen kuljettaja ja matkustaja lensivät ajoradalle. Matkustajana ollut nuori tyttö kuoli paikalle.

Korjaus klo 15.51: Otsikossa luki alun perin, että mopoauton kuljettaja olisi saannut 11 vuoden tuomion. Oikeasti henkilöautolla mopoautoon törmännyt mies on tuomittu 11 vuoden vankeuteen.

Lue myös:

    Uusimmat