Mitä jos Leijonat saa vastaansa Ruotsin? Ville Niemiseltä tulinen vastaus

Suomen todennäköisin vastustaja jääkiekon MM-kisojen puolivälierissä on Ruotsi. C Moren asiantuntija Ville Nieminen korostaa, että Tre Kronor ei olisi toivottu vastustaja.

MAINOS

Jääkiekon MM-kisat C Morella!

Kaikki ottelut suorana C Morella. Suoratoistona ottelut katsottavissa vain cmore.fi-palvelussa.​​​​​​​

Studioisäntä Tomi Tuominen mehusteli Suomi–Ruotsi-asetelmaa ja heitti katsojalta tulleen kysymyksen jäljiltä, olisiko kova juttu, jos Ruotsi tulisi vastaan.

– Ei. Eihän me haluta Suomi–Ruotsi-peliä, Nieminen linjasi painokkaasti.

Ruotsin joukkue koostuu lähes pelkästään – muutamaa poikkeusta lukuun ottamatta – NHL-miehistä, siinä missä Suomen joukkueesta NHL:ää ovat tällä kaudella tahkonneet vain Henri Jokiharju ja Juho Lammikko.

– Tuossa kunnossa missä Ruotsi on ja tuolla rosterilla, eihän me haluta Ruotsia kohdata, Nieminen paalutti.

Asiantuntija Tero Lehterä tarjoili Niemisen näkemykselle tulitukea.

– Se pitää muistaa, että Ruotsia ei puolla pelkästään kokoonpano. Heillä on paljon yhteisiä kokemuksia, joukkue menestynyt, tuttu valmentaja, tuttu pelityyli, niin viimeiseen asti – jos olisi mahdollista – Ruotsia välttelisin. Nyt Suomi on antanut oman panoksensa ja odottaa, Lehterä sanoi.

Leijonat hävisi Saksalle tiistaina maalein 2–4 ja tulee jäämään A-lohkon kakkoseksi. Vastaan tulee B-lohkon kolmonen, joka on todennäköisimmin Ruotsi.

Suomi voi välttää Ruotsin kohtaamisen ainoastaan, jos Tre Kronor voittaa Venäjän vähintään kolmen maalin erolla meneillään olevassa ottelussa. Leijonat voi saada vastaansa myös Venäjän tai Tshekin.

Puolivälierät pelataan torstaina.

Ruotsi–Venäjä-ottelu on katsottavissa suorana lähetyksenä C More Sport 1 -kanavalla ja cmore.fi-suoratoistopalvelussa.

Lue myös:

    Uusimmat