Meren pohjasta löytyi kullanhohtoinen pallukka – tutkijoilla ei hajuakaan, mistä kyse: "Kuin kauhuelokuvasta"

Alaskan rannikolta on löydetty erikoinen kullanhohtoinen pallukka, joka on saanut tutkijat täysin hämilleen. 

Pallukka löydettiin meren pohjasta, noin 3300 metrin syvyydestä, kun Yhdysvaltain kansallisen ilmakehä- ja merentutkimusjärjestö NOAA:n etäohjattava tutkimusalus tutki aluetta. Halkaisijaltaan noin 10-senttinen sileäpintainen pallukka oli tiukasti kiinnittyneenä kiveen. Pallukan sivussa oli reikä. Löydöstä kertoo Guardian sivuillaan.

– Toivon vain, että kun tökimme sitä, niin siitä ei syöksähdä mitään ulos. Se on kuin kauhuelokuvan aloitus, kuvailee eräs tutkija tuntemuksiaan oudosta näystä.

Tutkijat epäilevät, että kyseessä saattaa olla jonkin eläinlajin kuoriutunut muna tai merisieni. Pallukan kyljessä oleva reikä on saattanut syntyä, kun eliö on kuoriutunut sen kautta ulos tai sitten joku toinen eläin on syönyt sitä.

Tutkijat tekevät seuraavaksi testejä ja DNA-analyysin selvittääkseen, mikä kiiltelevä ja ihokudokselta tuntuva pallukka oikein on.

Laboratorio-olosuhteissa pallukka on väritykseltään ruskehtavan keltainen. Tutkijoiden mukaan merenpohjassa havaittu kullanhohde oli heijastumaa sukellusaluksen valoista.

Lue myös:

    Uusimmat