Matkustajalaiva töytäisi laituria Helsingissä

Lumimyräkkä Helsingin Länsisatamassa – tältä näytti paikan päällä 0:57
Lumipyry oli sakeaa ja tuuli puhalsi puuskissa jopa myrskylukemissa – katso video Helsingin Länsisatamasta.

MTV Uutisten saaman tiedon mukaan TallinkSilja MegaStarin lähtö kello 13.30 Tallinnaan viivästyi. Alus on nyt päässyt lähtemään satamasta.

Marika Nöjd Tallink Siljan viestinnästä kertoo, että laiva oli kovan tuulen vuoksi koskettanut laituria. Laivan keulassa oleva keulabulbi eli keulapaksunnos töytäisi laituria laivan saapuessa Tallinnasta klo 12.30 Helsinkiin.

Nöjdin mukaan laiva pääsi lähtemään noin kymmentä yli kolme iltapäivällä sen jälkeen, kun luokituslaitoksen tarkastajat olivat tarkistaneet aluksen. Nöjdin mukaan kyseessä näyttäisivät olevan pienet maalivauriot. 

Henkilövahinkoja ei ole aiheutunut. 

– Matkustajat eivät ole todennäköisesti edes huomanneet tätä töytäisyä, mutta on sen verran osunut laituriin, että täytyy tarkastaa tilanne ennen kuin laiva pääsee lähtemään.

Helsingin sataman mukaan laiturille aiheutuneet mahdolliset vauriot ovat veden alla ja ne selviävät sukeltajien käynnin jälkeen. Laivaliikenteeseen töytäisyllä ei näillä näkymin ole vaikutusta.

STT kertoo, että MegaStar-aluksen lähdöt myöhästyvät tänään jonkin verran. Nöjd suosittelee, että matkustajat tulevat ajoissa terminaaliin, koska laiva kirii aikatauluaan kiinni iltapäivän ja illan aikana.

Baltimoren konttialus päästi paksua mustaa savua hetkeä ennen törmäystä – näin asiantuntija näkee tapahtumien menneen 0:53
Tapahtui viime viikolla: Konttialus törmäsi siltaan Baltimoressa. Asiantuntija kertoo, mikä meni vikaan.

Juttua päivitetty 5.4.24 klo 15.16. kauttaaltaan. Olennaisin muutos on, että laiva on päässyt matkaan.

Jutun otsikkoa muokattu 5.4: Alun perin otsikossa luki, että laiva törmäsi laituriin. Korjattu, että laiva töytäisi laituria.

Juttua päivitetty 5.4. klo 16.39 tiedolla siitä, että MegaStarin lähdöt myöhästyvät tänään jonkin verran ja että terminaaliin kannattaa tulla ajoissa.

Lue myös:

    Uusimmat