Mahtavan vappusään jälkeen kylmenee – jopa räntäsateet mahdollisia etelässä saakka

Miltä näyttää vappu ja vapun jälkeinen sää? 2:31
Katso videolta, miltä vappu ja sen jälkeiset päivät näyttävät meteorologi Jenna Salmisen sääennusteessa.

Sää hellii tänä vuonna vapun viettäjiä, sillä korkeapaine tuo Suomeen aurinkoista ja lämmintä säätä. Ilo jää kuitenkin lyhyeksi, sillä ensi viikonloppuna sää kylmenee jälleen reilusti ja tuo mukanaan yöpakkasia. 

Vappuaattona lämpötila saattaa kohota Etelä-Suomessa jo lähelle 20 astetta. 

– Korkeapaine on tuomassa aurinkoista ja poutaista säätä, eli on oikein mukavaa silloin, kertoo MTV Uutisten meteorologi Jenna Salminen.

Pohjois-Suomessa odotetaan vielä vappuaattona sään lämpenemistä, ja myös sateet ovat mahdollisia. Vappupäivä sen sijaan näyttää aurinkoiselta lähes koko maassa. 

– Vappupäivä näyttää ihan mahtavalta, Salminen sanoo. 

Hän ei pidä 20 asteen ylittymistä mahdottomana, sillä ennuste tarkentuu edelleen päivä päivältä. 

– Jos Suomen ylle kehittymään pääsevä ilmamassa lämpenee vielä vähän, niin ei se mahdotonta ole. 

Salmisen mukaan yli 15 asteen päästään varmasti aurinkoisilla alueilla. Rannikolla voi olla viileämpiä alueita mereltä puhaltava kylmä tuulen vuoksi. Salminen muistuttaa, että auringolta kannattaa suojautua myös kevätauringossa.

– Jos lähdetään vappuna ulos, niin uv-säteily on todella jo kohtalaista, ja siinä saattaa herkempi iho kärähtää, Salminen sanoo. 

Loppuviikolla sää kylmenee jälleen

Vielä torstaina sää näyttää jatkuvan lämpimänä, mutta sen jälkeen Suomen valtaa kylmä pohjoisvirtaus. 

– Sieltä alkaa tulla kylmää ilmaa, yöpakkasia, ja vähän lumikuuroa. Siinä on pieni mahdollisuus sadealueen saapumiselle ja kun yö viilenee, sade saattaa muuttua rännäksi ihan etelässä saakka. 

Sadealueen jälkeen toukokuun sää näyttää Salmisen mukaan etenevän tavanomaisesti, ja sää voi nousta 15 asteen yläpuolelle. 

Lue myös:

    Uusimmat