Lukas Hradecky on nyt ykkönen – Bundesliiga-historiaa ulkomaalaisveskarina

Jalkapallon Saksan Bundesliigan mestaruuden jo varmistanut Bayer Leverkusen venytti koko kauden kestänyttä tappiottomien otteluiden sarjaansa jo lukuun 48, kun Eintracht Frankfurt kaatui liigaottelussaan kotikentällään peräti 5–1. Leverkusenin Lukas Hradecky pelasi ja voitti jälleen, ja hänestä tuli yksin kaikkien aikojen eniten Bundesliiga-otteluita pelannut ulkomaalaismaalivahti.

Leverkusenille maalasivat Granit Xhaka, Patrik Schick, Jeremie Frimpong ja rangaistuspilkulta osuneet Exequiel Palacios ja Victor Boniface. Hradeckyn ohitti Eintrachtin avausjaksolla 1–1-tasatilanteeseen nostanut Hugo Ekitike.

Leverkusenin suomalaismaalivahti Hradecky pelasi uransa 292. Bundesliga-ottelun. Hän ohitti sveitsiläisen Yann Sommerin yhdellä matsilla ja on nyt yksin kaikkien aikojen eniten Bundesliiga-pelejä tahkonnut ulkomaalainen maalivahti.

Leverkusenilla on vielä kaksi ottelua matkaa historialliseen tappiottomaan kauteen Bundesliigassa. Tappioiden välttely jatkuu myös Eurooppa-liigassa, jossa joukkue johtaa välierää AS Romaa vastaan avausosan jälkeen 2–0, sekä Saksan cupissa, jossa Leverkusenilla on vielä jäljellä loppuottelu Kaiserslauternia vastaan toukokuun lopulla.

Lue myös:

    Uusimmat