Lisäpainetta Manchester Cityn niskaan – Arsenal jyräsi voittoon

Arsenal nappasi jälleen varman voiton jalkapallon Englannin Valioliigassa ja vieritti mestaruustaistelussa lisäpainetta Manchester Cityn niskaan. Lauantain varhaisottelussa Arsenal venytti sarjajohtonsa Cityyn neljään pisteeseen, kun lontoolaisjoukkue nujersi kotinurmellaan Bournemouthin 3–0.

Mestaruus on kaikesta huolimatta Cityn omissa käsissä, sillä joukkueella on jäljellä vielä neljä ottelua Arsenalin kahta vastaan. Cityllä on mahdollisuus palauttaa Arsenalin sarjajohto yhteen pisteeseen, kun joukkue kohtaa illalla Wolverhamptonin.

Valioliigassa kymmenentenä majaileva Bournemouth on pelannut pirteän kauden, mutta Arsenalia vastaan eteläenglantilaiset olivat selvästi alakynnessä. Englantilaistähti Bukayo Saka vei Arsenalin avausjakson lopussa 1–0-johtoon iskemällä rangaistuspotkusta jo kauden 16. liigamaalinsa. Toisella jaksolla Leandro Trossard ja Declan Rice kaunistelivat voittolukemia.

Myös Bournemouth sai pallon maaliin toisella puoliajalla, mutta Antoine Semenyon tekemä maali hylättiin Arsenal-vahti David Rayaan kohdistuneen rikkeen takia.

Arsenalin vire Englannin liigakentillä on ollut tämän vuoden puolella hurja, sillä joukkue on voittanut 16:sta viime ottelustaan 14. Cityä vastaan Arsenal pelasi tasapelin, ja vuoden ainoan liigatappionsa se kärsi Aston Villalle.

Valioliigassa pelataan tänään kello 17 ottelut Brentford–Fulham, Burnley–Newcastle ja Sheffield United–Nottingham. Burnley ja Nottingham kamppailevat sarjapaikastaan, mutta Sheffieldin putoaminen on jo varmistunut. Cityn ja Wolverhamptonin ottelu alkaa kello 19.30.