Leijonien MM-avausvastuksella surkea kenraali – Liiga-pelaaja Tshekin kisanippuun

Perjantaina alkavan jääkiekon miesten MM-turnauksen isäntämaa Tshekki koki kovia MM-kenraaliharjoituksessa eli järjestämässään EHT-turnauksessa. Tshekki hävisi Brnossa pelatun turnauksen kaikki kolme otteluaan, ensin Suomelle 1–4, sitten Ruotsille 0–2 ja kaiken huipuksi päätöspäivänä sunnuntaina Sveitsille 1–2.

Tshekin päävalmentajaksi MM-kotikisakauteen viime kesänä nimetty Radim Rulik oli luonnollisesti pettynyt nihkeän Sveitsi-pelin jälkeen. Näkymät MM-turnaukseen eivät ole hyvät, ja vastus on heti kovaa kaliiberia: Tshekki kohtaa Prahassa Suomen perjantai-iltana.

– Tämä oli heikoin pelimme turnauksessa. Suomea ja Ruotsia vastaan oli paljon parempaa, emme vain saaneet maaleja aikaan, Rulik kuvaili Sveitsi-ottelua Tshekin jääkiekkoliiton sivuilla.

Mitä pitää parantaa MM-kisoihin mentäessä?

– Vaikea kysymys. Voisi kai sanoa, että ihan kaikkea.

Myöhemmin sunnuntaina Rulik sitten nimesi ne pelaajat, jotka edustavat Tshekkiä MM-jäällä kotiyleisön edessä. NHL-pelaajia joukkueessa on kahdeksan, viimeisimpänä mukaan liittyi Toronto Maple Leafsin hyökkääjä David Kämpf (runkosarjassa 78 ottelua tehoin 8+11). Suomen Liigassa Mikkelin Jukureita päättyneellä kaudella edustanut Michal Kovarcik on myös mukana MM-kisoissa.

 

Lue myös:

    Uusimmat