Lando Norris yllätysvoittoon Miamissa – Verstappen tunaroi

McLarenin Lando Norris kaasutteli yllätysvoittoon Miamin GP:ssä ohi virheeseen sortuneen Red Bullin Max Verstappenin.

Formula ykkösissä koettiin maukasta vaihtelua Red Bullin ja Max Verstappenin dominointiin, kun kauden kuudes osakilpailu Miamin gp saatiin valmiiksi varhain maanantaina Suomen aikaa. Maaliviivan yli ajoi ensimmäisenä McLarenin Lando Norris, jolle voitto oli F1-uran ensimmäinen. Perinteikkäälle McLaren-tallille gp-voitto taas oli ensimmäinen sitten Daniel Ricciardon ykkössijan Monzassa 2021.

Vakuuttavasti ajanut ja tallin nappiin osuneesta strategiasta kaiken irti saanut Norris voitti Verstappenin yli seitsemällä sekunnilla. Charles Leclerc ja Carlos Sainz toivat Ferrarille sijat 3 ja 4.

Norris sai avausvoittonsa uran 110. F1-kilpailussa.

– Oli jo aikakin, eikös niin?, urallaan aiemmin kahdeksan kakkossijaa ajanut ja voiton tuntumaankin päässyt 24-vuotias britti Norris huokaisi onnellisena kisan jälkeen.

– Tiesin jo viikonlopun alussa, että meillä on vauhtia. Ja nyt saimme kaiken kohdilleen. Kisastrategia oli täydellinen, ja tässä on tulos, Norris jatkoi ja omisti voiton isoäidilleen.

Verstappenin kisaan mahtui muun muassa ajo radan reuna-alueella mutkasta ilmoittaneen muovisen tolpan päältä. Tolppa raahautui keskelle ajorataa hänen autonsa alla, ja senpoistamiseksi radalta piti virtuaalisen turva-auton tulla radalle. Edellisestä ilman keskeytystä tulleesta tappiosta oli hollantilaistähdellä ehtinyt kulua jo hyvä tovi.

– Joskus voitat, joskus häviät. Oli vähän hankala kisa. Ja Lando lensi radalla. Mutta jos huono päivä tuo kakkossijan, otan sen kyllä. Ja olen todella iloinen Landon puolesta, hän todellakin ansaitsee tämän, MM-sarjaa 35 pisteellä tallitoveri Sergio Pereziin johtava Verstappen sanaili.

Sauberin Valtteri Bottaksen kisa oli vaikea alusta alkaen. Bottas menetti lähdössä useita sijoja, eikä kisasta tullut sen jälkeen sen kummempaa. Bottas oli lopulta 16:s ja jatkaa ilman MM-pisteitä tältä kaudelta.

– Ei jäänyt paljon kerrottavaa. Kun starttaat ruudusta 16, ei ole koskaan helppoa ottaa edistysaskelia (kisassa), Bottas summasi.

Seuraavaksi formulat siirtyvät Eurooppaan, kun Emilia-Romagnan gp ajetaan Italiassa 19. toukokuuta. Seuraavana sunnuntaina on vuorossa Monacon klassikkokisa.