Kohutilanne El Clasicossa – raivostunut Barcelona-pomo väläyttää radikaalia ratkaisua

Kiistanalainen läheltä piti -tilanne nousi puheenaiheeksi studiossa – La Ligan ratkaisu ihmetyttää: "Mahdoton sanoa" 1:11
Barcelonan kohutilanne nousi puheenaiheeksi ottelun studiossa: "Mahdoton sanoa".

Barcelona haluaa, että El Clasicon kohutilanne, jossa sen maalia ei hyväskytty, tutkitaan kunnolla. Seuran pomo väläyttelee jo ottelun uudelleen pelaamista.

Barcelonan ja Real Madridin välisessä ottelussa Barcelonalla oli ensimmäisellä puoliajalla tilanne, jossa pallo näytti menevän maaliin. Lamine Yamal tuikkasi pallon kohti Real Madridin maalia, mutta maalivahti Andriy Lunin sai pysäytettyä sen aivan maaliviivalla.

Tilannetta tarkasteltiin pitkään, sillä oli epäselvää, ylittikö pallo maaliviivan kokonaisuudessaan. Ottelu oli keskeytettynä monta minuutta, kun videoita pyöriteltiin, mutta silti pitävää todistetta siitä, ylittikö pallo maaliviivan vai ei, ei koskaan saatu. Tuomio saatiin kuitenkin aikaiseksi, eikä tilanteessa tuomittu maalia.

Barcelonan puheenjohtaja Joan Laporta jyrisi ottelun jälkeen, että Barcelona aikoo selvittää asian perinpohjaisesti.

– Jos seura päätyy siihen, että tapauksessa tehtiin virhe, teemme kaiken mahdollisen, että tuomio käännetään, ilman että hyväksymme mitään lievennyksiä. Myös kaikki lakikeinot otetaan tarvittaessa käyttöön, Laporta uhosi.

Barcelona aikoo pyytää kaikki video- ja äänimateriaalit ottelusta tarkastettavaksi Espanjan jalkapalloliitolta. 

– Jos saadaan varmistus, että pallo kävi maalissa, vaadimme, että peli pelataan uudestaan, kuten kävi juuri yhdessä toisessa ottelussa Euroopassa VAR-virheen takia, Laporta sanoi.

Belgian pääsarjassa Anderlechtin ja Genkin joulukuinen ottelu määrättiin pelattavaksi uudelleen VAR-kömmähdyksen takia.

Laportalta sateli rapaa videotarkistustyökalun suuntaan.

– Ymmärrämme, että tuomareilla on edessään vaikeita tilanteita, mutta VAR:n tarkoitus on tehdä tuomioista reiluja eikä päinvastoin.

Barcelonalle tappio viikonlopun El Clasicossa oli mestaruushaaveiden suhteen merkittävä. Real Madrid johtaa sarjaa nyt 11 pisteen erolla katalaaneihin.

Lue myös:

    Uusimmat