JYPin yksi tavoite toteutui, mutta historiallisen kova putki katkesi – Risto Dufva: "Sitten ruvetaan tekemään etunojapunnerruksia"

Risto Dufva:"Ruvetaan tekemään etunojapunnerruksia ja juoksemaan pururadalla, ettei ensi vuonna käy näin" 4:12
Risto Dufva kommentoi videolla myös sitä, näkyivätkö edellisen päävalmentajan Lauri Merikiven ja pelaajiston väliset vaikeudet JYPin joukkueessa, kun hän hyppäsi puikkoihin.

JYP ylsi Risto Dufvan kanssa ensimmäiseen tavoitteeseensa raavittuaan tiensä jääkiekon SM-liigan pudotuspeleihin, mutta seuran pitkä putki kahdeksan parhaan joukossa päättyi. Lukko oli ensimmäisellä pudotuspelikierroksella parempi voitoin 2–1.

Ratkaisevan kolmannen ottelun Lukko vei Raumalla nimiinsä maalein 4–1. JYP jäi näin ensimmäisen kerran puolivälierien ulkopuolelle 12 vuoteen ja vuosituhannen pisin yhtäjaksoinen SM-liigaputki päättyi.

– Ei ihan parhaaseen hyökkäyspeliin päästy, mutta ei huono suoritus. Oltaisiin maali alussa tarvittu, niin oltaisiin saatu vastustaja vaikeaan asentoon väännettyä. Ei missään tapauksessa ollut huono suoritus meiltä noin kokonaisuutena, Dufva summaili MTV Urheilulle.

– Tietenkin parempi joukkue meni tästä jatkoon. Näin se monta kertaa on. Vaikka nämä pikaisia pelejä ovat, kyllä siinä parempi seuloutuu.

Viimeksi kun JYP jäi puolivälierien ulkopuolelle, seura palkkasi seuraavaksi kaudeksi päävalmentajakseen Dufvan. Tällä kertaa konkariluotsi tuli kuitenkin hätiin tammikuussa kesken sesongin. JYP oli tuolloin sarjassa 12:ntena, pudotuspelisijojen ulkopuolella, mutta Lauri Merikiven korvannut Dufva onnistui siivittämään jyväskyläläiset 10. sijalle.

– Meillä oli siinä kahdeksan pisteen takamatka ja parikymmentä kierrosta jäljellä. Vähän reilut 60 päivää oli aikaa runkosarjaa. Pitää olla sillä tavalla siihen (pudotuspelipaikkaan) tyytyväinen, Dufva kertaili.

– Oli tietenkin tarkoitus playoffeissa mennä eteenpäin, mutta näin kävi nyt. Sitten ruvetaan tekemään etunojapunnerruksia ja juoksemaan pururadalla, jotta ensi kaudella ei kävisi niin, Dufva veisteli.

Dufvan itsensä sopimus JYPin kanssa päättyi tähän kauteen. Hän jatkaa kuitenkin kevättään Puolan maajoukkueen parissa teknisen neuvonantajan tehtävissä.

– Nyt on varmaan lumitöitä ja purontekoa. Jossakin vaiheessa lähdetään auttamaan Puolan hockeyta MM-kisaprojektissa. Siinä se kevät menee, Dufva kommentoi lähitulevaisuuttaan.

Eric Perrinin ura päättyi tappioon Lukkoa vastaan 4:11
JYP-ikoni Eric Perrin kommentoi uransa päättymistä.

Lue myös:

    Uusimmat