Jukka Jalonen häkeltyi Jesse Puljujärven tempauksesta – "En ole pitkään aikaan nähnyt"

Videolla kuvaa muun muassa Jesse Puljujärven näppärästä rankkarimaalista.

Jesse Puljujärvi pääsi yllättämään sunnuntaina.

MAINOS

Jääkiekon MM-kisat 10.-26.5.2024

Suomi–Tanska ma 20.5. klo 21.20. Studio käyntiin jo klo 20.30!

Leijonien pelit, välierät ja finaali MTV3-kanavalla. MTV Katsomossa ottelut maksullisilla tilauksilla. Kaikki kisauutiset MM-jääkiekon verkkosivuilla.

Puljujärvi, 26, veivasi Tshekin EHT-turnauksessa sellaisen tempun, että jopa Leijona-kuningas Jukka Jalonen häkeltyi.

Televisiokuviin ikuistettiin hetki, kun Jalonen oli aidosti hämillään. Jesse Puljujärvi oli juuri ratkaissut Leijonille voiton Ruotsista voittomaalikilpailun jälkeen.

Puljujärvi teki näppärän veivin, minkä päätteeksi hän nosti kiekon ylänurkkaan.

Jutun yläreunan videolla kuvaa tästä.

– Se oli sellainen rankkari, mitä en ole pitkään aikaan nähnyt kenenkään koittavan tai ampuvan, Leijonien päävalmentaja Jukka Jalonen myöntää jälkikäteen.

– Tosi kylmäpäinen suoritus, varsinkin kun miettii Puljujärven taustaa. NHL:ssä ei tullut hirveästi vastuuta tai onnistumisia pitkään aikaan. Hänellä oli vielä iso leikkaus takana, niin kaiken tuon myötä tuo oli kova suoritus, Jalonen jatkaa.

Jalonen viittaa siihen, miten Puljujärvi kävi viime kesänä isossa operaatiossa, missä hänen molempia lonkkiaan laitettiin uuteen uskoon. Tästä käynnistyi pitkä kuntoutusprosessi, joka jatkui aina vuodenvaihteeseen saakka.

Puljujärvi aloitti kautensa selvästi muita myöhemmin. Hän ehti pelata vuoden alkuvaiheilla 35 ottelua NHL-seura Pittsburgh Penguinsin ja AHL-seura Wilkes-Barre/Scranton Penguinsin paidassa.

Puljujärvi ilmoitti jo varhaisessa vaiheessa, että hän haluaa liittyä Leijonien matkaan. Puljujärvi oli mukana jo Tshekin EHT-turnauksessa, missä hän antoi näyttöjä MM-kisapaikkaa varten.

– Oli varmasti tärkeää hänelle itsellekin, että hän sai tuollaisen onnistumisen (Brnon rankkarimaali). Noita kautta itseluottamus kasvaa. Kanssapelaajat alkavat luottaa enemmän, samoin valmentajat. Hänellä on hyvä suunta, Jalonen näkee.

Puljujärvi raivasi lopulta tiensä Leijonien kevään MM-joukkueeseen. Jalonen on hyvin luottavainen, kun hän puhuu suojatistaan.

– Odotan vain sitä, että hän uskaltaa vetää rohkeasti omilla vahvuuksillaan, tekee töitä ja sitoutuu siihen, miten me pelaamme. Eikä turhaudu, jos verkot eivät ole heti tötteröllä. Nauttii hommasta. Ainakin tähän asti kaikki on näyttänyt hyvältä, Jalonen sanoo.

Puljujärvi viiletti Leijonien keskiviikon harjoituksissa samassa ketjussa Jere Innalan ja Oliver Kapasen rinnalla.

Leijonien MM-urakka alkaa perjantaina, jolloin iltaottelussa vastaan asettuu Tshekki. Ottelu alkaa Suomen aikaan kello 21.20.

Lue myös:

    Uusimmat