James Blunt tiedotti itse Helsingin keikkansa peruuntumisesta – Kalle Keskisen yrityssaneeraukseen asetettu firma ei kehdannut kertoa syytä

Brittirokkari James Bluntin keikka heinäkuussa Helsingin Böle Arenalla on peruttu. Erikoiseksi asian tekee se, että artisti tiedotti asiasta itse ensimmäisenä X:ssä ilmoittaen syyksi, että keikkapaikka on "kaput". 

Böle Arena vastaa Bluntille, että kaikki on kunnossa. Bluntin maahantuoja on yrityssaneeraukseen asetettu Kalle Keskisen Loud'n Live. Sieltä vastattiin MTV Uutisille, että peruutuksen syy on lopulta riittämätön ennakkomyynti, vaikka firma muotoili syyn ensin kauniimmin.

Myös konserttiin lippuja myynyt Tiketti vahvistaa, että tapahtuma on peruttu, vaikka lippuja on mennyt "ihan kohtalaisen hyvin". Böle Arenan johtaja Anne Bask kertoo MTV Uutisille, että he ovat saaneet Loud'n Liveltä selitykseksi "tuotantotekniset syyt". Baskin mukaan Bölen tekniikka on täydessä iskussa.

James Blunt virnuilee X:ssä, kaipaisiko kukaan häihinsä soittajaa heinäkuun alun viikonloppuna. Peruutus ei tullut  Bluntin konttorista.

– Harmillista meille, että keikka peruuntuu, meillä ei ole esteitä sen järjestämiselle. Sopimukset Loud'n Liven kanssa ovat meidän kahden välisiä ja niitä en halua avata, kertoo Bölen pomo Anne Bask.

Kalle Keskisen firmasta vastataan puheluun ja pyydetään saman tien lähettämään kysymykset sähköpostilla.

Artistille ei  kerrottu oikeaa syytä

Loud'n Liven tuottaja Jani Hänninen vastaa sähköpostitse, että syy onkin lopulta heikko lippujen ennakkomyynti. 

– Halusimme suojella omalla viestinnällämme artistia siltä, ettei hänen vetovoimansa ole enää Suomessa entisenlainen, Hänninen sanoo MTV Uutisille. 

Niinpä syy sitten verhottiin tekniikkaan.  

MTV Uutisten tavoittama alan asiantuntija (joka ei halua nimeään julki) arvioi, että pahoin velkaantuneen Loud'n Liven saneeraus estää uusien riskien ottamisen. Liinat on lyöty Bluntin kohdalla kiinni, koska riittämätön ennakkomyynti olisi voinut johtaa tappioihin.

Yrityssaneerauksen aikana firma voi jatkaa liiketoimintaansa, mutta lisää velkaa ei saa tulla, vaan päinvastoin. Saneerauksen aikaisella bisneksellä pitää tehdä tulosta, jolla maksetaan velkoja, jotta konkurssi voitaisiin välttää.

Kaksi festivaalia kylki kyljessä

Ongelmistaan huolimatta Loud'n Live on järjestämässä  isoa Helsinki City -festivaalia Helsingin Bolt Arenalla sekä viereisillä kentillä viikonloppuun 14.-15. kesäkuuta. 

Tapahtuma on samaan aikaan kuin aivan vieressä vanhalla jäähallilla soiva Sideways.

– Saimme tiedon naapurissa järjestettävästä festivaalista helmi-maaliskuun vaihteessa. Haluaisimme keskustella järjestelyistä Loud'n Liven kanssa, mutta yhteydenottoihimme ei ole vastattu, kertoo Sidewaysin tiedottaja Johannes Kinnunen.

Soittavatko toisensa suohon?

Sidewaysia kiinnostaa ennen muuta äänentoisto, lavojen asettelu, ettei kahden festivaalin musiikki peittäisi toisiaan.

– En usko, että tästä suurempaa ongelmaa tulee. Yleisökin on erilaista, koska meillä on erilainen ohjelmaprofiili kuin naapurissa. Toivoisimme silti keskustelua, pohtii Sidewaysin tiedottaja Kinnunen.

Loud´n Liven tuottaja Jani Hänninen lupaa "ilman muuta yhteistyötä Sidewaysin kanssa".

– Lavasijoittelut hoidetaan niin, että tapahtumien samanaikaisuus ei ole ongelma. Aloitan keskustelut Sidewaysin kanssa, jotta saadaan paras mahdollinen lopputulos, vakuuttaa Hänninen.

Hänen mukaansa  Helsinki City Festivalin myynti on ollut vilkasta. Retrodance -henkisen festarin lavalle nousee mm. Nylon Beat 20 vuoden tauon jälkeen.

Nylon Beatin paluu tuntuu kiinnostavan ihmisiä, kertoo tuottaja Jani Hänninen.

Lue myös:

    Uusimmat