Jalkapallon superlupauksen ura päättyi traagisesti sydänkohtaukseen vain 20-vuotiaana – entisiltä joukkuetovereilta upea kunnianosoitus

Ajaxin superlupaus Abdelhak Nouri joutui päättämään jalkapallouransa vain 20-vuotiaana. Hän sai vuoden 2017 heinäkuussa sydänkohtauksen harjoitusottelussa Werder Bremeniä vastaan ja joutui koomaan. Lääkärit kertoivat tuolloin, että Nouri tuskin kävelee tai puhuu enää koskaan. Ajaxissa pelanneet joukkuetoverit ovat tapahtuneen jälkeen tehneet upean kunnianosoituksen Nourille, asiasta uutisoi Aftonbladet.

Kaikilla heillä, jotka siirtyivät Ajaxista uuteen seuraan, oli yksi vaatimus. Heidän tuli saada pelata numerolla 34, jolla myös Nouri pelasi. Justin Kluivert siirtyi Romaan, Amin Younes Napoliin, Kevin Diks Fiorentinaan, ja useat muut ovat myös vaihtaneet maisemaa. Heitä kaikkia yhdistää se, että he pelaavat uusissa seuroissaan numerolla 34. 

–  Minulla ei ollut sen erikoisempia toiveita tai vaatimuksia, kun siirryin tänne. Ainoastaan se, että saan pelinumeron 34. Se oli vaatimus, kertoo Nijmegeniin siirtynyt Terry Lartey Sanniez.

Myös muut, kuin pelitoverit ovat muistaneet Nouria. Barcelonan tähtipelaajana Ousmane Dembelen kengissä on pelinumero 34 ja nimi Nouri. 

– Tapasin hänet Ranskan maajoukkueen harjoitusleirillä. Olin 17-vuotias ja hänestä näki, että hän on erinomainen pelaaja. Voin ymmärtää, miksi häntä verrattiin Andres Iniestaan, Dembele sanoo.

Tuhannet ihmiset ovat käyneet antamassa tukensa Nourille perheen kodin ulkopuolelle. 

– He tulevat ympäri maailmaa. Osa heistä tuli lentokoneella, he kävivät kotimme ulkopuolella 10-15 minuutin ajan, ja lähtivät sen jälkeen takaisin lentokentälle. Se oli uskomatonta, Nourin veli Abderrahim kertoo.

Nouri pystyy tällä hetkellä kommunikoimaan avaamalla ja sulkemalla suunsa, sekä liikuttamalla kulmakarvojaan. Hänen Ajaxin numerolla 34 varustettu pelipaitansa roikkuu edelleen seuran pukuhuoneessa hänen kenkiensä vieressä.

Alla torstain iltaseitsemän Tulosruutu.


Lue myös:

    Uusimmat