Italiassa pelaava Nora Heroum mystisenä uudesta seurasta – "Heinäkuussa alkavat treenit"

Suomen maajoukkuetähti Nora Heroum kertoo urastaan ja täysistä katsomoista Italiassa 4:51
Suomen maajoukkuetähti Nora Heroum kertoo urastaan ja täysistä katsomoista Italiassa.

Nora Heroum on todistanut vuosien varrella naisten jalkapallon suosion kasvua Euroopassa. Italiasta on tullut ammattilaisvuosien aikana kuin toinen koti Suomen maajoukkuepelaajalle.

Suomen jalkapallomaajoukkueen pitkäaikainen luottopelaaja Nora Heroum on viettänyt jo viimeiset kahdeksan vuotta peliurastaan ammattilaisena ulkomailla. Viime kauden Heroum pelasi Parman joukkueessa, joka pelasi ensimmäisen kautensa Italian pääsarjassa Serie A:ssa.

Jalkapalloyleisö on Italiassa todella fanaattista ja myös naisten peleihin tulee joka vuosi enemmän ja enemmän katsojia.

– Katsojaluvut vaihtelevat, mutta esimerkiksi AS Roman muutamat pelit olivat loppuunmyytyjä. Mekin pääsimme Parman kanssa suoraan miesten stadionille pelaamaan, Heroum kertoo.

– Ole nähnyt, että se (naisten jalkapallo) vuosi vuodelta kasvaa. Italia on futismaa ja kyllä se naisten futiksessakin näkyy ihan arjen elämässäkin.

Helsinkiläislähtöinen Heroum on pelannut saapasmaassa useassa eri seurassa. Parman lisäksi hän on palloillut AC Milanin ja Brescian riveissä.

– Italia sopii mulle pelityyliltään. Maanahan se on aivan ihana ja siitä on tullut kuin toinen koti. Olen oppinut kielen ja saanut arjen pyörimään siellä, Heroum sanoo.

Heroumin sopimus Parman kanssa ei ole kuitenkaan tällä hetkellä voimassa. Hän onkin vielä kovin vähäsanainen ensi kauden osoitteestaan. Heroum ei paljasta muuta, kuin että hän pelaa ensi kaudella ulkomailla.

– Luultavasti treenit jatkuu tuossa heinäkuun lopussa. On vielä auki missä seuraava osoite on, Heroum sanoo mystisenä.

Katso pääkuvan videolta Nora Heroumin haastattelu, jossa hän kertoo lisää pelaamisesta Italiassa.

Helmarit

Heroum on kuulunut Suomen maajoukkueeseen, eli Helmareihin, jo monta vuotta. Hän on 76 maaottelukokemuksellaan yksi ryhmän konkareista. Keskikentältä puolustajaksi valunut Heroum lienee Helmareiden mukana, kun joukkue kohtaa heinäkuun puolivälissä Islannin ja Skotlannin harjoitusmaaotteluissa.

– Suomen maajoukkueen tilanne on hyvä. Paljon hyviä yksilöitä ja paljon pelaajia joista valita. Tulevat vastustajat ovat kovia. Toivotaan, että saadaan Tampereelle paljon katsojia, Heroum sanoo.

Suomessa miesten maajoukkueen eli Huuhkajien ympärillä on viime aikoina ollut kova kiinnostus. Ottelu San Marinoa vastaan oli loppuunmyyty Olympiastadionilla ja tunnelma oli katossa. Heroum toivoisi, että kiinnostus suuntautuisi myös naisten maajoukkueeseen.

– Oli hienoa nähdä Huuhkajat San Marinoa vastaan, ja mikä fiilis siellä oli. Toivotaan, että saadaan samaa Helmareihin mukaan. Sielläkin on tullut edistystä, mutta toivotaan vielä isompaa kiinnostusta. Ollaan kuitenkin samaa ja edustetaan Suomea, oli se sitten Huuhkajat tai Helmarit, Heroum muistuttaa.

Suomi pelaa kotiottelun Skotlantia vastaan Tampereella 18.7.

Lue myös:

    Uusimmat