Iso kaappaus! Susijengin luottopelaaja Jamar Wilson siirtyy Joensuuhun

Joensuun Kataja on hankkinut Suomen maajoukkueen luottomiehen Jamar Wilsonin riveihinsä loppukaudeksi.

Parhaillaan Susijengin mukana torstaina pelattavaan EM-karsintaotteluun Serbiaa vastaan valmistautuva Jamar Wilson pukee maajoukkuetauon jälkeen Joensuun Katajan paidan ylleen.

Alkukaudesta Ranskan pääsarjajoukkueessa JL Bourgissa pelannut Wilson ajautui seurassa erimielisyyksiin valmentajan Savo Vucevicin kanssa ja purki sopimuksensa viime viikolla.

– En ole ylpeä siitä, että pelattuani näin kauan jouduin urallani ensi kertaa tilanteeseen, jossa jätän seuran kesken kauden. Se ei ole koskaan ollut minulle minkäänlainen vaihtoehto, luovuttaminen ei ole osa minua. Tällä kertaa tilanne näytti kuitenkin siltä, että mitään ei ollut tehtävissä sen eteen että saisin pelata, Wilson taustoittaa Katajan tiedotteessa.

Vahvistus on Katajalle merkittävä. Joukkue on tällä hetkellä seitsemäntenä Korisliigassa.

– Pöydälläni oli tarjoukset myös Ranskasta, Italiasta ja Espanjasta, mutta tässä tilanteessa paras ratkaisu on palata maahan, jonka koen kodikseni ja jossa minulla ja perheelläni on ystäviä joka puolella, Wilson kertoo.

35-vuotiaan Wilsonin sopimus Katajan kanssa kattaa loppukauden ja sisältää option myös ensi kaudesta. New Yorkissa kasvanut ja puolisonsa kautta suomalaistunut takamies pelasi edellisen kerran Suomessa kaudella 2010–2011, kun hän edusti Honkaa.

Suomen maajoukkueessa 185-senttinen Wilson on pelannut kansalaisuuden saatuaan vuodesta 2015.

Juttua päivitetty Wilsonin kommenteilla kello 10.16.

Lue myös:

    Uusimmat