Inter varmisti Italian mestaruuden – peliasuun tulee nyt himoittu uudistus

Maalikooste: AC Milan - Inter 3:52
Inter otti 2–1-voiton ja varmisti Italian mestaruuden – katso tästä ottelun maalit

Internazionale, eli Inter Milano, varmisti myöhään maanantaina Italian Serie A:n mestaruuden kukistettuaan paikallisottelussa AC Milanin maalein 2–1.

San Siron illassa ensimmäisen maalin teki Interin Francesco Acerbi, kun ottelua oli pelattu 18 minuuttia. Ottelun toisella puoliskolla 49. peliminuutilla onnistunut Marcus Thuram kasvatti vielä johtoa yhdellä maalilla ennen kuin Fikayo Tomori ehti kaventaa 80. minuutilla.

Inter on kerryttänyt niin kovan johdon, ettei sarjataulukossa toisena olevan AC Milanin ole enää mahdollista saavuttaa sitä. Interillä on kaulaa milanolaishaastajaansa 17 pisteen verran ja joukkueilla on otteluita pelaamatta vielä viisi kappaletta.

Mestaruus on Interille jo 20. Serie A:ssa. Milanolaisseura on vasta toinen joukkue, joka on saavuttanut kyseisen rajapyykin. Joukkueen pelipaitaan tulee ensi kaudella muutos, kun siihen asetellaan toinen tähti. Italiassa peliasuun saa ommella uuden tähden jokaista kymmentä mestaruutta kohden.

Interiä kovempi saldo on vain torinolaisseura Juventuksella, jolla on 36 mestaruudellaan huomattava kaula milanolaisiin.