Floridalle tyly kylvetys NHL:ssä – Aleksander Barkovin joukkuetoveri teki seurahistoriaa

Barkovin kipparoimaa Floridaa vietiin pahasti – Boston 5–1-voittoon sarjan avausottelussa 1:27
Katso huippuhetket: Barkovin kipparoimaa Floridaa vietiin pahasti – Boston 5–1-voittoon sarjan avausottelussa (Video: NHL.com).

Jääkiekon NHL:n pudotuspeleissä Boston Bruins kaatoi Florida Panthersin ottelusarjan ensimmäisessä kohtaamisessa tylyin lukemin 5–1.

Floridan onnistui luistella 1–0-johtoon toisen erän puolivälin jälkeen. Matthew Tkachukin viimeistelemästä avausmaalista kirjattiin syöttöpiste Floridan suomalaiskipparille Aleksander Barkoville. Osuma oli historiallinen, sillä Tkachuk on ensimmäisenä Floridan pelaajana viimeistellyt pudotuspelien alusta kuudessa ottelussa vähintään yhden tehopisteen.

Tkachukin tehot kirjataan nyt lukemiin 4+6=10. Viiden ottelun putkeen ovat aiemmin yltäneet Jason Wooley (vuonna 1996), Barkov (2021) ja Carter Verhaeghe, jonka viisi ottelua kestänyt pisteputki päättyi Boston-otteluun.

Iloa ei kestänyt juuri minuuttia kauempaa, sillä Morgan Geekie tasasi pian tilit ja Mason Lohrei laukoi Bostonin johtoon alle neljä minuuttia myöhemmin. Bostonin maalikarkelot päättyivät lopulta kolmannen erän 17. minuutilla.

Boston johtaa ottelusarjaa voitoin 1–0. Jatkopaikka irtoaa neljällä voitolla.