Emil Ruusuvuoren hirvittävä putki sai jatkoa

Emil Ruusuvuori kärsi jälleen avauskierroksen tappion, kun ATP-rankingissa sijalla 49 olevan Marcos Giron oli parempi Rooman masters-tason turnauksessa.

Ottelun avauserä eteni tasatahtia tilanteeseen 2–2 molempien murrettua toistensa syötöt kahdesti. Sen jälkeen Ruusuvuori ei syöttöjään menettänyt, mutta mursi yhdysvaltalaisvastustajansa vielä kerran, joten erä kirjattiin suomalaiselle 41 minuutissa 6–3.

Toinen erä alkoi Ruusuvuorelta mainiosti. Suomalainen mursi Gironin tämän toisessa syöttövuorossa, mutta yhdysvaltalainen mursi takaisin kolmannessa syöttövuorossa. Giron mursi Ruusuvuoren myös tämän neljännessä syöttövuorossa ja vei erän 6–3.

Kolmannessa erässä Giron onnistui murtamaan Ruusuvuoren syötön kolmannessa syöttövuorossa, eikä luopunut omistaan. Erä Gironille 6–3 ja koko ottelu kahden tunnin ja 25 minuutin kamppailun jälkeen erin 2–1.

Ruusuvuorelle avauskierroksen tappio oli viides peräkkäinen. Suomalainen on mollivoittoisen jaksonsa mukana Ruusuvuori valahtanut rankingissa sijalle 71.