Bloomberg: Credit Suissen pelastanut UBS aikoo irtisanoa 35 000 kriisipankin työntekijää

Sveitsiläinen pankkiryhmä UBS aikoo irtisanoa 35 000 työntekijää maaliskuussa pelastamastaan Credit Suissesta, talousuutistoimisto Bloomberg kirjoitti tiistaina lähteisiinsä pohjaten.

Credit Suissella oli noin 45  000 työntekijää ennen kuin se melkein romahti pankin vakavaraisuuteen liittyneiden sijoittajien pelkojen vuoksi. Sveitsin hallitus järjesti tilanteen vuoksi mittavan pelastuspaketin ja UBS osti kilpailijansa.

Analyytikot olivat jo varoittaneet, että mittavat irtisanomiset ovat todennäköisiä, sillä kahden maailman tärkeimpiin kuuluvan pankin toiminnassa on osittaista päällekkäisyyttä.

UBS ei kommentoinut Bloombergin tietoja uutistoimisto AFP:lle.

Suunnitteilla kolme irtisanomisaaltoa

Yhteensä pankkijäteillä oli viime vuoden lopulla noin 120 000 työntekijää, joista 37  000 Sveitsissä.

Bloomberg pohjasi tietonsa yrityksiä lähellä oleviin lähteisiin. Uutistoimiston mukaan työntekijöille oli kerrottu kolmesta tälle vuodelle suunnitellusta irtisanomisaallosta. Näistä ensimmäinen olisi tiettävästi edessä heinäkuun lopulla, kun taas jälkimmäiset syys- ja lokakuussa.

UBS:n toimitusjohtaja Sergio Ermotti oli varoittanut aiemmin tässä kuussa, että tulevat kuukaudet ovat todennäköisesti epävakaita. Ermotti sanoi pankkien yhdistymisen vaativan vaikeiden päätösten aaltoja, erityisesti työntekijöihin liittyen.

Lue myös:

    Uusimmat