Asiantuntija: tämä piirre kuningas Charlesin elekielessä on muuttunut täysin syöpädiagnoosin jälkeen

Kuningas Charles palasi julkisuuteen – aloitti pääministeri Sunakin tapaamisen rennolla letkautuksella 0:52
Videolla: kuningas Charles astui julkisuuteen ensimmäistä kertaa syöpädiagnoosinsa jälkeen helmikuussa, kun hän tapasi Ison-Britannian pääministeri Rishi Sunakin

Kehonkieliasiantuntijan mukaan kuningas Charles ei enää kaihda julkisia hellyydenosoituksia samaan malliin kuin aiemmin.

Ison-Britannian kuningas Charles, 75, on yhä syöpähoitojensa keskellä, mutta on viime aikoina palannut aktiivisemmin edustamaan julkisissa tilaisuuksissa. 

Kuningas edusti muun muassa toukokuun alussa Windsor Horse Show'ssa, jossa hän esiintyi erittäin pirteänä ja leveästi hymyillen hyväntuulisen oloisena. 

Charles myös kuvattiin esimerkiksi halaamassa siskonsa prinsessa Annen  tytärtä Zara Tindallia, mikä olikin asia, joka kiinnitti kehonkieliasiantuntija Judi Jamesin  huomion. Jamesin mukaan sen jälkeen, kun Charles ilmoitti helmikuussa saaneensa diagnoosin syövästä, kuningas vaikuttaa tehneen täyskäännöksen suhtautumisessaan julkisiin hellyydenosoituksiin ja suhtautuisi näihin nykyään paljon vapautuneemmin kuin ennen. 

– Charles ei ole ikinä ollut innostunut julkisista hellyydenosoituksista, itse asiassa hän vaikutti aiemmin usein allergiselta niille. Hänen sairautensa kuitenkin näyttää vapauttaneen hänen ruumiinkielestään avoimemman tunteellisen puolen, James arvioi. 

Erityisesti valokuvat, joissa Charles halaa siskontytärtään Zara Tindallia, kertovat Jamesin mukaan paljon. 

– Zara on aina ollut valtavan demonstroiva setänsä kanssa, ja hän on tavalliseen spontaaniin ja ylenpalttiseen tapaansa osoittanut tälle hyvin koskettavasti kiintymystään. 

– Charles sen sijaan on aikaisemmin vastannut kehonkielen signaalein, jotka ovat saaneet hänet vaikuttamaan ilahtuneelta, mutta toisaalta hyvin passiiviselta tai ujolta "uhrilta", joka on joutunut naisen hellyydenosoitusten uhriksi. 

Hevostapahtumassa Charles kuitenkin vaikutti ottavan Tindallin vastaan täysin avoimesti sekä innolla. 

Palatsilähteiden mukaan Charles olisi erittäin valmis palaamaan töihin, vaikka hänen syöpähoitonsa jatkuvat yhä. Lähteiden mukaan kuninkaan hoidot ovat sujuneet hyvän ja toipuminen on lääkärien mielestä sujunut niin hyvin, että hän voikin alkaa lisätä edustustöitään julkisuudessa. 

Charlesin syövän laatua ei ole kerrottu julkisuuteen. Se tiedetään, että syöpä löydettiin tutkimusten perusteella, jotka tehtiin hänelle alkuvuodesta suoritetun eturauhasleikkauksen jälkeen. 

Jamesin mukaan Charlesin olemuksessa oli Windsorin hevostapahtuman aikana myös aivan uudenlaista "ilkikurisuutta". Se ei Jamesin mukaan rajoittunut ainoastaan kohtaamiseen Tindallin kanssa, vaan oli läsnä kuninkaan olemuksessa tapahtuman aikana muutoinkin. 

– Hän näyttää melko nuorelta jälleen, hieman lapsenomaiselta.

Lähde: The Sun

Lue myös:

    Uusimmat