17-vuotias NHL-superlupaus pääsee MM-Leijoniin – Jere Lehtinen paljasti päätöksen takaa yhden ison syyn

Jere Lehtinen kommentoi Leijonien MM-joukkuetta – puhuu myös isosta NHL-yöstä 5:31
Jere Lehtinen kommentoi Leijonien MM-joukkuetta – puhuu myös isosta NHL-yöstä

Vasta 17-vuotias huippulupaus Konsta Helenius valittiin sunnuntaina Leijonien tämänkertaiseen MM-miehistöön. Helenius on ehtinyt jo pelata tälle keväälle yhden arvoturnauksen, kun hän oli mukana alle 18-vuotiaiden MM-kotikisoissa. Leijonien GM Jere Lehtinen avasi Heleniuksen valinnan taustaa MTV Urheilulle.

Helenius pelasi kahdella edelliskaudella SM-liigaseura Mikkelin Jukureiden riveissä. Hän nakutti erityisesti päättyneellä sesongilla kovaa jälkeä.

51 runkosarjaottelussa Heleniukselle merkattiin tehot 14+22=36. Kuudessa pudotuspeliottelussa Helenius paukutti kuusi (2+4) pistettä.

Helenius liittyi Suomen A-maajoukkueen eli Leijonien matkaan sen jälkeen, kun Jukurit tipahti Liigan puolivälierissä Kärpille.

– Konsta oli kaksi viikkoa meidän mukanamme. Sitten hän pelasi U18-kisat välissä. Tiesimme kyllä, että millainen hän on. Hän tuli takaisin ja pelasi yhden pelin, minkä perusteella ei tietenkään vedetty mitään lopullisia päätöksiä. Iso juttu oli se, että hän pystyy sopeutumaan. Nämä nuoremmat kaverit pystyvät vastaamaan niillä hetkillä, kun pelit kovenevat, Leijonien GM Jere Lehtinen kommentoi Heleniuksen valintaa MTV Urheilulle.

Suomen keskushyökkääjäosastolle valittiin nyt paljon uutta voimaa, eli sellaisia pelaajia, joita ei olla aiemmin MM-kisatasolla nähty.

– Helenius, (Arttu) Hyry ja (Oliver) Kapanen ovat siellä. Aina on puhuttu siitä, miten meidän sentteriosastollamme on vajausta. Hienoa nähdä, kun tulee tuollaisia kavereita, jotka pystyvät pelaamaan monipuolisesti kansainvälisissä otteluissa, Lehtinen iloitsee.

Kolmikosta Hyry teki jo NHL-sopimuksen Dallas Starsin kanssa. Kapasen kohdalla tämä samainen skenaario on varmasti lähellä.

Helenius on puolestaan yksi NHL:n tämän kesän varaustilaisuuden kovimpia nimiä.

– Toivotaan, että moni tämän joukkueen pelaajista pääsee kokeilemaan NHL:ssä pelaamista. Nuoremman sukupolven osalta uskon, että niitä saumoja saattaa tulla vastaan jo ihan lähitulevaisuudessa, Lehtinen veikkaa.

Kevään MM-kisat käynnistyvät perjantaina Tshekissä.

Lue myös:

    Uusimmat